Wie?

Founder Janneke Nijmeijer:

Hisilicon K3

Als studente antropologie was ik ook niet vies van experimenteren. Tegelijkertijd werd duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hot. We kunnen slaafvrije chocola kopen, eerlijke bananen en fairtrade koffie. Maar hoe zit het met de drugs die hier geconsumeerd wordt? Ik begon me te concentreren op cocaïne omdat ik de verhouding schever vond. Coke is in relatie tot andere drugs redelijk duur en hoogopgeleiden gebruiken het twee keer zo vaak dan laagopgeleiden. Terwijl armoede of uitzichtloosheid juist een motivatie is om drugshandel in te gaan.

Dat het illegaal is, betekent niet dat er geen vraag naar is. Daarnaast is er -gelukkig maar- genoeg voorlichting over de schade van drugs die je als consument kunt oplopen, maar niet over de schade die het andere samenlevingen aanricht. Die kennis had ik achteraf zelf wel graag gewild. Daarom heb ik de stichting opgericht.

Ideeën? Suggesties? Bijdragen? Brainstormen? Leg een lijntje:

Fairtrade Coke staat zeer open voor andermans ideeën. Dit kan in de vorm van een artikel, een filmavond, een project of een scriptie. Heb je ideeën of wil je op een bepaalde manier bijdragen aan de boodschap van Fairtrade Coke? Neem contact op met info@fairtradecoke.org.

Eerdere deals heeft Fairtrade Cocaine gesloten met:

Visual artist Baschz

Illustrator Daniel Roozendaal

Animator Roeland Schmohl